background
“ადგილის შეგრძნება” ღვინის სამყაროს მნიშვნელოვანი ელემენტია: სერდარ ბალკაია

“ადგილის შეგრძნება” ღვინის სამყაროს მნიშვნელოვანი ელემენტია: სერდარ ბალკაია

საქართველოში ვიზიტის წინ, სერდარ ბალკაია “67 Pall Mall”-ის მთავარი სომელიე გვიზიარებს თავის მოსაზრებებს ქართულ ღვინოსთან დაკავშირებით.

რამდენად მნიშვნელოვანია სომელიესთვის ღვინის რეგიონებში მოგზაურობა, ნამდვილ მეღვინეებთან შეხვედრა თუ ჩვენ ისეთ სამყაროში ვცხოვრობთ, სადაც დისტანციურად შეგვიძლია შევისწავლოთ ყველაფერი?

ძალიან მნიშვნელოვანი… ჩემი მოკრძალებული აზით, სომელიეები და ღვინის მწარმოებლები უნდა ხვდებოდნენ ერთმანეთს მაქსიმალურად ხშირად. თუ ეს შეკრება იქნება ვენახში ან მეღვინეობაში, ეს ამ გამოცდილებას უფრო უნიკალურს გახდის. „ადგილის შეგრძნება“ ღვინის სამყაროს მნიშვნელოვანი ელემენტია.

რა როლი აქვს ღვინის ტურიზმს ღვინის პოპულარიზაციაში?

მჯერა, რომ ღვინის ტურიზმი ეხმარება ღვინის რეგიონებს მოიპოვონ მსოფლიო აღიარება. დანახვა, შეგრძნება, გამოცდილება ღვინით სიამოვნებისთვის გადამწყვეტი ნაწილია. იმ ხალხის გაცნობა, ვინც ღვინოს აკეთებს, მათი ვენახების ნახვა, რეგიონის ექსპერტებისგან ინფორმაციის მიღება ქმნის გამოცდილებას, რომელიც ცხოვრების ბოლომდე გაგყვება და რეგიონებსაც ეხმარება, რომ მსოფლიომ ისინი გაიცნოს სიტყვით, სოციალური ქსელით და სხვა გზებით.

რა არის მთავარი უნარი, რომელიც სომელიეებს სჭირდებათ ღვინის კონკურსებში გამოსაყენებლად?

თავმდაბლობა, დეგუსტაციის კარგი უნარები, კომპეტენტურობა.

კითხვები, რომლებსაც დაუსმევდით იმ მომხარებელს, რომელმაც არაფერი იცის ღვინის შესახებ.

რა სასმელს მიირთმევთ, გარდა ღვინისა?

რა გემოები და არომატები მოგწონთ?

რძის დალევა გირჩევნიათ თუ ვაშლის წვენის?

მშრალი თუ ტკბილი?