background
IWSC-ი 2023 წელს საქართველოდან 16 ოქროს მედლით ხსნის

IWSC-ი 2023 წელს საქართველოდან 16 ოქროს მედლით ხსნის

2023 წლის პირველი მიღებული მედლების გამოცხადებით, IWSC სიამოვნებით გვიზიარებს იმ შედეგებს, რაც საქართველოში ღვინოების დეგუსტაციისას მიიღეს.

თბილისის  ღვინის ბირჟაზე, სადაც ორი დღის განმავლობაში აგემოვნებდნენ ჟიურის წევრები ქართულ ღვინოს, IWSC-ი მოხარულია გამოაცხადოს 2023 წლის მედლების პირველი შედეგები.

IWSC-ის ჟიურის წევრები, ქეთ ლომაქსი, მეგან კლარკი, მეგი მაკფერსონი და სალვატორე კასტანო შეუერთდნენ ქართველ ღვინის ექსპერტებს, რათა შეექმნათ „მსაჯთა ძლიერი კომბინაცია“, აცხადებს კონკურსის კომიტეტის წევრი და ღვინის მაგისტრი სარა ებოტი, რომელიც ხელმძღვანელობდა ტესტირების პროცესს.

„ეს თანამშრომლობა იყო უპრეცედენტო შესაძლებლობა ქართველი მწარმოებლებისთვის, რათა ისარგებლონ საერთაშორისოდ აღიარებული კონკურსით, რომელიც იმართება მათ მშობლიურ ქვეყანაში“, განაცხადა სარა ებოტმა.

ბოლო წლების განმავლობაში, IWSC-მა საქართველოდან სულ 56 საკონკურსე ღვინო მიიღო, თუმცა მას შემდეგ რაც, კონკურსი ქვეყნის ფარგლებს შიგნით დაანონსდა, ეს რიცხვი 750%-ით გაიზარდა. კონკურსზე თითქმის 500 ქართული ღვინო დარეგისტრირდა რაც ორჯერ აღემატებოდა მოსალოდნელ რაოდენობას.

ოქროს მედალი, IWSC-ის უმაღლესი ჯილდო, 16 მონაწილეს გადაეცა. გარდა ამისა ღვინის კომპანიები დაჯილდოვდნენ 63 ვერცხლის და 209 ბრინჯაოს მედლებით.

„ეს იყო ძალიან საინტერესო სესია. ღვინოების ხარისხი და მათი მრავალფეროვნება იყო  ამაღელვებელი. შედეგებში წარმოდგენილი ჯიშებისა და რეგიონების მრავალფეროვნება ასახავს ბოლო წლების განმავლობაში ქართული ღვინის ტრანსფორმაციას. ერთი დიდი სიამოვნება იყო ქართული ღვინის საუკეთესო ექსპერტებთან ერთად დეგუსტაცია,” აცხადებს სარა ებოტი.

“მოცემულ შედეგებში მართლაც შესანიშნავია დაჯილდოვებული ღვინოების მრავალფეროვნება. ძალიან საინტერესოა უფრო დელიკატური ღვინოების აღიარება დასავლეთის რეგიონიდან, ისევე როგორც აღმოსავლეთის უფრო ნაცნობი მდიდარი სტილის დანახვა. და ამდენი განსხვავებული ჯიშის წარმოება, ასეთი მაღალი ხარისხით. მიუხედავად იმისა, რომ ძირითადად ყურძნის ორი ჯიში დომინირებს სარგავ ჰექტარზე, ეს შედეგები ადასტურებს მწარმოებლების სწრაფვას, გაიზარდონ და განაახლონ მშობლიური ჯიშები.”

For English version click HERE